Lär genom att lära!

Utbildning är utveckling. Alla borde prova på att utbilda någon gång under sitt liv. Ingenting är mer lärorikt. Och då syftar jag inte på den kunskap som eleverna tar till sig. Vi som utbildare utvecklas också varje dag.

Genom insikter ökar ens självkännedom. Skolvärlden är oförutsägbar och du tvingas ständigt till anpassning. Att känna av gruppen är kanske den största utmaningen. Hur klarar du det? Hur möter du studenternas behov? Hur känns det att inte kunna vara alla till lags? Det är frågor som vi utbildare ställer oss dagligen.

Att spegla sig i 30 individer i klassrummet leder garanterat till nya insikter om dig själv.  Bra och dåliga. Men det ger också nya faktiska kunskaper. De behärskar saker som vi (som kanske är lite äldre) inte har en aning om. Vilken digital strategi är bäst för en hiphopartist? Var finns målgruppen för rawfoodglass? Hur blir en kampanj viral? Det är exempel på ny spännande kunskap som jag får av mina studenter.

#jaghöjervolymen jaghöjervolymen

Ett av mina kompetensområden är projektledning vilket gör att jag träffar elever på en rad olika utbildningar. Under den senaste månaden har jag haft förmånen att få följa en klass som skapat en verklig kampanj i sociala medier. Eleverna som studerar kommunikation i sociala medier på Nackademin har gjort en kampanj mot sexualbrott på festivaler. Under #jaghöjervolymen vill de bryta tystnaden kring den normalisering som sker. De menar att många utsatta inte vågar anmäla för att det finns en osäkerhet kring vad som räknas som brottsligt. Det vill de ändra på genom att informera och engagera.

Nu är kampanjen igång och de har hundratals följare och fått stor uppmärksamhet i media. De har lärt sig massor – jag har lärt mig mer.

Läs mer om kampanjen på Resume och Nackademins hemsida.

Gå gärna in på jaghöjervolymen.se och höj volymen du också!

 

Skulle du också vilja dela med dig av din kunskap – kontakta oss så kanske vi kan hitta en utbildning som passar dig.