Trender inom AI och IoT 2018

Jag brinner för ny teknik och framtidens möjligheter. Här delar jag med mig av några trender inom AI (Artificiell Intelligens) och IoT (Internet of Things) 2018:

e-handel

AI + smartphones

AI kommer att göra våra smartphones till ännu närmre följeslagare. Mobilen kommer att kunna förutsäga vad vi vill göra och när. Den kommer att leverera exakt rätt information vid rätt tidpunkt. Mobilen blir mindre reaktiv utan mer proaktiv vilket gör våra liv enklare än någonsin tidigare. En kompis och nära vän?

AI och klädinköp

Införandet av e-handel förändrade hur konsumenterna köpte för alltid. Nu, tack vare AI, VR (Virtual Reality) och AR (Augmented Reality), förändras online-shoppingen igen. De stora varumärkena integrerar VR- och AR-tekniken i online-shopping så att kunder kommer att kunna ”prova” kläderna.  Allt de behöver är en smartphone. Genom att samla in och lära av kunddata kommer AI att kunna ge personliga rekommendationer till varje enskild kund, exempelvis skräddarsydda kläder i enlighet med en rad kriterier, inklusive kroppsform, stil och personlig preferens.

AI och självförbättring

Genom användningen av våra enheter registrerar AI detaljer om vårt dagliga liv – exempelvis från de nyheter vi läser, hur mycket vi tränar, hur mycket vi vilar, vilken musik vi lyssnar på samt vilka TV program vi tittar på. AI kan därefter ge oss en mer personlig upplevelse vilket ger oss en möjlighet till självförbättring, oavsett om det utmanar en dålig vana eller uppfyller en livsstil.

Äta smartare med IoT

AI kommer att revolutionera hur vi producerar och konsumerar mat. Idag finns tekniken i jordbruksindustrin med smarta sensorer som sammanbinder gårdar, kor och grödor för att säkerställa att produktionen blir effektivare.

Nästa steg är att vi människor blir anslutna till livsmedelsförsörjningskedjan med våra bärbara datorer och smartphones som registrerar maten vi konsumerar och intuitivt känner igen de näringsämnen vi saknar. Våra enheter kommer sedan att vidarebefordra denna information till bönder och livsmedelsbutiker för att leverera näringsriktiga produkter som är anpassade till vårt individuella behov, livsstil och smaker direkt till hemmet.  Våra livsmedel kan komma att odlas för att matcha den exakta specifikationen av våra individuella dietbehov. Vi skulle då inte bara kunna minimera livsmedelsavfall, utan också utnyttja den fulla potentialen av vitaminer i våra livsmedel för att förebygga, behandla vanliga sjukdomar. Mat kommer att bli vår medicin.

Funderar du över hur ditt företag ska möta morgondagens teknik? Låt oss ta ett förutsättningslöst möte. Mejla Brismo!