Nu behövs motivation för att ta till vara på företagets möjligheter

Var finns lusten där ideerna flödar? Har vi den motivation som krävs efter all isolering? Nu om någonsin behöver arbetet flyta på och samarbetet fungera.

Vi alla måste bidra med vår kunskap och aktivt verka för att teamet på jobbet fungerar. Du måste visa hur du tar personligt ansvar för det du gör, trots egen rädsla och kanske skuldkänsla. Dessa två känslor hindrar dig från att njuta. Vi måste samtala för att utforska, inte för att värdera.

Den stora frågan vi alla först måste försöka besvara är: ”Vad är det som får mig att må bra och känna tillfredställelse på arbetet?” Eller enklare formulerat: ”Vad blir du glad av och vilka medarbetare är du då tillsammans med?” Försök att inse vilka dina styrkor är. De är inget att skämmas för.

Några ord på vägen …

  • Tro inte att du vet vad andra tänker, ställ hellre öppna hur frågor för att få veta.
  • Försök att inte överdriva katastroftankarna (att allt går åt h-vete). Tankefällor hindrar dig från att göra det du vill och du mår oftast inte bra av det.
  • Försök se mer än det du vill se. Vad missar du?
  • Lägg allt eller inget åt sidan. Ta ett steg i taget och inse att även nyanser kan vara bra nog för tillfället.

Den kanske viktigaste frågan för oss alla ”Vad är viktigt i livet?” Hur skulle du vilja att det var – alltså vad är din vision och vad kan du redan nu göra för att nå den? En vision hjälper dig med vägen framåt, energin ökar liksom motivationen därmed kommer du att fokusera bättre.

Tag gärna kontakt med oss … vi har kunniga och erfarna medarbetare som gärna delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter.